hirdetés

Partnereink

Míg máshol stagnál, Dubajban a járvány alatt is virágzik az ingatlanpiac

hirdetés

Míg máshol stagnál, Dubajban a járvány alatt is virágzik az ingatlanpiac

A koronavírus-járvány világszerte lesújtó hatással volt a jövedelmező ingatlanpiacra. A Target Dubai eheti riportjában azt vizsgáljuk meg, hogyan teljesít a dubaji ingatlanszektor a nehézségek ellenére.

A Hollywoodi ingatlanosok című sorozat Netflixen nagy siker volt a nyáron, és jól bemutatta, miért vonzó az ingatlanpiacon dolgozni - nagy üzlet. Habár a szektort súlyosan érintette a koronavírus-járvány, itt, Dubajban a piac továbbra is váratlanul jó eredményeket produkál.

hirdetés

2020 első félévében 16,3 milliárd eurónyi forgalom bonyolódott. A Dubai Marinával kapcsolatos tranzakció volt a legtöbb, 770 millió euró értékben. Az átlagos eladási ár 253 ezer euró egy lakás, és 550 ezer egy villa esetében. Az ingatlanpiacon jelentős szeletet hasítottak ki a női befektetők: 1,51 milliárd eurót költöttek el.

„2012 óta bárki, aki befektetett Dubajban, évente mintegy 8,5 százalékos nyereséget könyvelhetett el"- állítja Michael Waters, a Heriot-Watt egyetem professzora. "A listán, amely a Globális Versenyképességi Index alapján rangsorolja a városokat, amely azt mutatja meg, mennyire vonzóak befektetési szempontból, Dubaj a 29. helyről a 6. helyre kúszott fel az utóbbi néhány évben.”

Az összes kategóriában tapasztalható növekedés, köztük a világ legdrágább ingatlanjai terén is. Ennek az egyedi otthonnak minden részletét tulajdonosa tervezte meg, kezdve az automatizált berendezésektől, a kültéri elemeken keresztül egészen a bútorokig.

"Ez egyike annak a három kinti területnek, amellyel ez az ingatlan rendelkezik. Innen kilátás nyílik a Pálma-szigetre és a Dubai Marinára" - mutatja tudósítónk, Natalie Lindo. "De nem csak több millió eurós ingatlanokat vesznek az emberek Dubajban."

Az olyan új közösségi fejlesztések iránt is hatalmas az érdeklődés, mint például ami ezen a téren zajlik.

„Meg akartuk adni azt a lehetőséget az embereknek, hogy megengedhető áron jussanak ingatlanhoz, hogy ezzel bérlés helyett tulajdonosokká válhassanak" - mondja Fred Durie, a Nshama Property Developers vezérigazgatója. "Ugyanakkor a felszereltségnek jónak kellett lennie. Ha bérelnek a pénz elvész, ha tulajdonossá válnak, akkor amikor nyugdíjba mennek, vagy elhagyják Dubajt, marad egy értékük, amit el tudnak adni.”

Egyre többen vesznek először ingatlant Dubajban. Azok, akik korábban béreltek, de tökéletesnek látják az időt arra, hogy tulajdonossá váljanak.

„Nagyon elfoglaltak voltak, különösképpen nyáron" - mondja Natalie Lindo. "Ez lehet, hogy meglepő néhány embernek.”

„Szerintem ez a karanténra vezethető vissza" – vélekedik Rick Waind, a Better Homes igazgatója. "Mindannyian 5-6 hetet töltöttünk otthonainkba zárva, látván, hol is élünk. Úgy vélem, sok ember azon gondolkodik, milyen elérhető ingatlanok vannak, és amikor elkezdtek nézelődni, rájöttek, hogy a piacon valóban jó áron lehet ingatlanokhoz jutni.”

A járványnak nyilvánvalóban hatása lesz 2020 harmadik negyedévében is, mégis sokan azt firtatják: vajon az ingatlanszektor túl van-e a mélyponton?

"Ez a következő 6-8 hónapban várható. Szerintem bérelni fognak az emberek, és továbbra is első otthonokat vásárolni itt, Dubajban” - vélekedik Fibha Ahmed, a Bayut and Dubizzle sales igazgatója.

A koronavírus-járvány miatt sokan elvesztették állásukat és pénzügyi stabilitásukat. De akiknek vannak tartalékaik, úgy vélik, ez ideális időszak ingatlanvásárlásra.

"A férjemmel éppen a járvány idején nézegettünk házakat, és arra gondoltunk, hogy ha most vásárolunk, a kiadásaink 40-50 százalékkal csökkenni fognak havonta” - véli Maya Wimbury.

Míg 2020 nehéz év a globális ingatlanpiac számára, dubaji elemzők szerint a közelgő világkiállítás hozzájárulhat a gazdaság talpraállásához.

"Az én előrejelzésem az, hogy a piacra fokozatosan vissza fog térni a bizalom" - mondja Chris Speller, a CityScape and Informa igazgatója. "Hiszek benne, hogy a következő első negyedévben valódi bizalmat fogunk tapasztalni az ingatlanpiacokon.”

forrás: Euronews

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Párkapcsolat

Névnap 03.29.

Ma Auguszta napja van.

Padlizsános-répás rizstészta mogyoróval

Pillanatok alatt elkészíthető, energiadús fogás. Különösen ajánlott azoknak, akik imádják a keleties ízvilágú ételeket.

  • 2022-02-15 21:00
Egyedi rózsaszín kerül a híres kék festésbe

A BWT és az Alpine F1 Csapata stratégiai, hosszú távú partnerséget írt alá, amelynek értelmében az osztrák víztechnológia cég 2022-től az Alpine F1 Te...

  • 2022-02-15 18:02
Nagykőrösön találta meg új helyét hazánk egyetlen autós szafariparkja

Korábbi életterüknél jóval nagyobb, több mint harminchektáros területre költöznek a Magyar Nemzeti Cirkusz vadállatai, akik a nemzetközi állatvédelmi ...

  • 2022-02-15 16:44
Ingyen osztogatja részvényeit a startupper

Már egy 20 ezer forintos diszkont funkciós kártya vásárlásával is a Benefit Barcode Inc. részvényesévé válhatnak az új csatlakozók a startup alapítójá...

  • 2022-02-15 15:10
Itt van a leggyorsabb hamis carbonara!

Lehet, hogy szentségtörésnek fogható fel a következő recept az eredeti carbonara-val szemben. Viszont ez egy sokkal olcsóbb és gyorsabb verziója az ig...

  • 2022-02-15 14:00

hirdetés

Jó hírekkel jelentkezett a SZIN

Nemzetközi sztárokat és egy nagy csokor hazai fellépőt jelentett be első körben a legnagyobb nyárzáró bulink, a Szegedi Ifjúsági Napok. A Tisza-parti ...

  • 2022-02-15 12:30
Édesburgonya-krémleves kókusztejjel

Gyorsan összedobható, szuper krémes édesburgonya-krémleves receptet ajánlunk a figyelmetekbe, ami ráadásul teljesen tejmentes is. Egész évben elkészít...

  • 2022-02-14 12:00
A Kosnak szabadnapokra van szüksége

Lehet, hogy ma különösen kalandvágyónak érezheti magát. Ezért előfordulhat, hogy összeszedi a családját, bepattannak az autóba és elindulnak a hegyek ...

  • 2022-02-14 08:12
A jó főnök című film lett a Valenciában rendezett gála nagy nyertese

A jó főnök (El buen patrón) című film lett a nagy nyertes a legfontosabb spanyol filmes elismerés, a Goya-díj a vasárnap hajnalig tartó átadó ünnepség...

  • 2022-02-13 23:04
Tóth Evelin és Maria Mazzotta a Müpában

Két énekesnő lép színpadra a Müpa Dupla W című világzenei sorozatában február 18-án. Tóth Evelin Ewiwa! nevű formációjával zenél, mellette az olasz Ma...

  • 2022-02-13 21:48

Minden cikk

hirdetés

hirdetés