hirdetés

Partnereink

Friss húst nyáron is

hirdetés

Friss húst nyáron is

Tombol a kánikula, és a nagy melegben könnyen romlanak az ételek, különösen a húsok. Az állati eredetű termékekben gyorsan szaporodnak a komoly betegségeket okozó baktériumok, ezért nem árt az óvatosság: Dosso Gabi, a Gallicoop háziasszonya elárulja legfontosabb tanácsait, hogy nyáron is friss hús kerülhessen asztalunkra.

A legfontosabb előre megtervezni a vásárlást, hiszen folyamatosan biztosítani kell a hús hűtését. Vigyünk magunkkal hűtőtáskát, és ebbe helyezzük a gyorsan romló élelmiszereket! Ne tegyünk kitérőket, amint lehet, siessünk haza a bevásárlásból és helyezzük hűtőbe a termékeket. Próbáljuk úgy szervezni a napot, hogy a bevásárlás utolsó teendőnk legyen.

hirdetés

Fontos a csomagolás

Ha hentesnél vásárolunk, kérésre szemlézhetjük a kiválasztott húst. Ha gyanús a szaga, illetve az állaga, nyálkás, esetleg zöldesre színeződött, azonnal hagyjuk ott! Nyugodtan hagyatkozzunk a megérzéseinkre, hiszen a romlott ételtől való viszolygás ösztöneinkben van. Ha csomagolt terméket veszünk, nézzük meg a szavatossági időt, és ellenőrizzük, hogy a csomagolás bontatlan legyen.

Keressük a minőséget!

A legjobb, ha van egy megbízható, ismerős hentesünk, vagy jól bevált szupermarketekben vesszük a húst. Számít a forgalmazó is: a Gallicoop termékek garantáltan frissek, a feldolgozás során odafigyeltek a higiénikus kezelésre. Magyarországon komoly vizsgálatokon esik át egy vágásra szánt állat. Emellett a védjegy is garancia, a Magyar Termék védjegyeket használó termékek például olyan többlépcsős, független szakértői tanúsítási folyamaton mennek keresztül, ami garantálja a fogyasztóknak az eredetet és a megfelelő minőséget.

Otthoni teendők

A húson - bármilyen alaposak vagyunk - mindig maradnak baktériumok. Ezért nyers állapotban különítsük el a többi élelmiszertől. Rendszeresítsünk egy saját kést és vágódeszkát a húsoknak, így elkerülhetjük, hogy észrevétlenül fertőzzük meg a konyha egyéb termékeit. Húsfeldolgozás előtt és után alaposan mossunk kezet.

Gondos elkészítés

Magas hőmérsékleten minden baktérium elpusztul, ezért is szoktuk megsütni, megfőzni a húst. A legjobb a lassú sütés-főzés, így garantálható, hogy a hús belseje is átmelegszik, elpusztítva a baktériumokat. A kész étel szobahőmérsékleten 2-3 óráig fogyasztható, de nagy melegben rizikósabb a halogatás. Hűtőben tartva maximum három napig szavatos a húsétel. Nem véletlen, hogy a nagyon forró országokban jóval kevesebb húst fogyasztanak az emberek.

Forrás: KRQ, Gallicoop

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Egészség

Névnap 03.29.

Ma Auguszta napja van.

Padlizsános-répás rizstészta mogyoróval

Pillanatok alatt elkészíthető, energiadús fogás. Különösen ajánlott azoknak, akik imádják a keleties ízvilágú ételeket.

  • 2022-02-15 21:00
Egyedi rózsaszín kerül a híres kék festésbe

A BWT és az Alpine F1 Csapata stratégiai, hosszú távú partnerséget írt alá, amelynek értelmében az osztrák víztechnológia cég 2022-től az Alpine F1 Te...

  • 2022-02-15 18:02
Nagykőrösön találta meg új helyét hazánk egyetlen autós szafariparkja

Korábbi életterüknél jóval nagyobb, több mint harminchektáros területre költöznek a Magyar Nemzeti Cirkusz vadállatai, akik a nemzetközi állatvédelmi ...

  • 2022-02-15 16:44
Ingyen osztogatja részvényeit a startupper

Már egy 20 ezer forintos diszkont funkciós kártya vásárlásával is a Benefit Barcode Inc. részvényesévé válhatnak az új csatlakozók a startup alapítójá...

  • 2022-02-15 15:10
Itt van a leggyorsabb hamis carbonara!

Lehet, hogy szentségtörésnek fogható fel a következő recept az eredeti carbonara-val szemben. Viszont ez egy sokkal olcsóbb és gyorsabb verziója az ig...

  • 2022-02-15 14:00

hirdetés

Jó hírekkel jelentkezett a SZIN

Nemzetközi sztárokat és egy nagy csokor hazai fellépőt jelentett be első körben a legnagyobb nyárzáró bulink, a Szegedi Ifjúsági Napok. A Tisza-parti ...

  • 2022-02-15 12:30
Édesburgonya-krémleves kókusztejjel

Gyorsan összedobható, szuper krémes édesburgonya-krémleves receptet ajánlunk a figyelmetekbe, ami ráadásul teljesen tejmentes is. Egész évben elkészít...

  • 2022-02-14 12:00
A Kosnak szabadnapokra van szüksége

Lehet, hogy ma különösen kalandvágyónak érezheti magát. Ezért előfordulhat, hogy összeszedi a családját, bepattannak az autóba és elindulnak a hegyek ...

  • 2022-02-14 08:12
A jó főnök című film lett a Valenciában rendezett gála nagy nyertese

A jó főnök (El buen patrón) című film lett a nagy nyertes a legfontosabb spanyol filmes elismerés, a Goya-díj a vasárnap hajnalig tartó átadó ünnepség...

  • 2022-02-13 23:04
Tóth Evelin és Maria Mazzotta a Müpában

Két énekesnő lép színpadra a Müpa Dupla W című világzenei sorozatában február 18-án. Tóth Evelin Ewiwa! nevű formációjával zenél, mellette az olasz Ma...

  • 2022-02-13 21:48

Minden cikk

hirdetés

hirdetés